top of page

Limburg en literair talent

Limburg en literair talent

Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden
Home
Limburg en literair talent
Limburg en literair talent

Tijdstip & Locatie

13 sep 2019, 12:00

Kasteel Tivoli, Antwerpsesteenweg 92, 2800 Mechelen, Belgium

Over het event

Op vrijdag 13 september 2019 houden we onze 27ste Eenhoorn-editie met als thema "Limburg heeft literair talent".

Lezen dompelt je onder in andere universa, biedt ontspanning en troost. Lezen inspireert of verandert zelfs je leven. Boeken kunnen een beter mens van je maken.

Heel wat Limburgse auteurs maken dat waar. Drie literaire toppers, de ene al bekender bij het grote publiek dan de andere, komen hun verhaal uit de doeken doen.

Misdaadauteur en Truiens ereburger Toni Coppers beheerst als geen ander het thriller-genre, nog beter zelfs dan de alom bekende Pieter Aspe volgens literaire kenners. Zijn jongste boek "Het vergeten meisje" speelt zich af in zijn geboorteplaats Sint-Truiden waar ook de stadsbibliotheek naar hem genoemd werd.

Romancier Johan Swinnen verwierf bekendheid met zijn opmerkelijke debuut "Happening", een meeslepend boek dat de waarheid onthult over de dood van zijn ouders die achterbleven in de vuurzee van de Brusselse Innovation op 22 mei 1967. Binnenkort verschijnt het vervolg op zijn debuutroman. Eenhoorn-aanwezigen krijgen op 13 september al een voorsmaakje opgediend want Johan zal enkele bijzondere tippen van de sluier oplichten.

Geert Kimpen is momenteel de best verkopende Vlaamse auteur in Nederland. Van zijn debuutroman "De Kaballist" gingen er al meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank. Het werd uitgegeven in meer dan 15 landen. Met "Het meisje dat aan de oever verscheen" neemt zijn literaire carrière een tweede start.

Tot slot hebben we een speciale, uitzonderlijke gast, een Gentenaar met heel wat Limburgse banden. Niemand minder dan Jan Smets, tot voor kort Gouverneur van de Nationale Bank van België, doet het verhaal van zijn eerste boek "Theater"? Dat schreef hij op 68-jarige leeftijd speciaal voor zijn echtgenote. Tegelijkertijd zal hij in primeur enkele details over zijn nieuwe boek dat eind september verschijnt, toelichten.

Deel dit event

bottom of page