top of page

Het grootste Limburgonderzoek ooit

Eind november 2019 startte HBvL en de UHasselt een grootschalig onderzoek: het "Limburgonderzoek" dat peilt naar de mening van meer dan 10.000 Limburgers over essentiële thema's. Hoofdredacteur Indra Dewitte, Decaan Piet Pauwels en Provincieraadvoorzitter Huub Broers wisselen hierover van gedachten.

Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden
Home
Het grootste Limburgonderzoek ooit
Het grootste Limburgonderzoek ooit

Tijdstip & Locatie

06 mrt 2020, 12:00

Kasteel Tivoli, Antwerpsesteenweg 92, 2800 Mechelen, Belgium

Over het event

Eind november 2019 startte Het Belang van Limburg en de Universiteit Hasselt een grootschalig onderzoek: het "Limburgonderzoek" dat peilt naar de mening van meer dan 10.000 Limburgers over essentiële Limburgse thema's. Het eerste dat aan bod kwam, is de tevredenheid over de gemeente waar de Limburger woont, een onderwerp dat zeer dicht bij de mensen staat.

Hoofdredacteur Indra Dewitte van Het Belang van Limburg zal het opzet van het onderzoek toelichten en een eerste resultatensluier oplichten. Decaan Piet Pauwels van de Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de UHasselt gaat nader in op de gebruikte onderzoekstechnieken om aan te duiden hoe universitair onderzoek de burger steeds meer betrekt. Provincieraadsvoorzitter én tot voor kort de iconische burgemeester van Voeren Huub Broers pikt er op in vanuit het provinciebeleid.

Deze keer geen drie korte uiteenzettingen maar een open gedachtewisseling over dit ambitieuze onderzoek dat in geen geval vrijblijvend zal zijn. De resultaten zullen zeker aanleiding geven tot het aankaarten van bepaalde thema's door de redactie van Het Belang van Limburg. Die zal vast niet zal aarzelen om, waar nodig, aan de kar te trekken.

Deel dit event

bottom of page