top of page

Einstein duikt op in Limburg

Inderdaad, Einstein komt eraan, niet in levenden lijve maar wel via de verhoopte komst van de Einsteintelescoop naar het drielandenpunt. Die telescoop, een enorm ondergronds observatorium, gaat metingen van zwaartekrachtgolven extreem precies meten. Het is een revolutionair project voor Limburg.

Einstein duikt op in Limburg
Einstein duikt op in Limburg

Tijdstip & Locatie

24 mei 2024, 12:00 – 14:00

Mechelen, Antwerpsesteenweg 92, 2800 Mechelen, België

Over het event

Inderdaad, Einstein komt eraan, niet in levenden lijve maar wel via de verhoopte komst van de Einsteintelescoop naar het drielandenpunt. Die telescoop, een enorm ondergronds observatorium, gaat metingen van zwaartekrachtgolven extreem precies meten. Het is een revolutionair project voor Limburg, vergelijkbaar met de boring naar steenkool van André Dumont in As 123 jaar geleden. Het zal tevens een grote impact hebben op de Limburgse kenniseconomie. Het gaat immers - gespreid over vele jaren - om een investering van 3 miljard euro die 4 milard euro kan opleveren.

Provincie Limburg-Gouverneur Jos Lantmeeters zal het opzet voor het ganse project toelichten terwijl Projectverantwoordelijke Einsteintelescoop voor Vlaanderen Hans Plets het stappenplan zal uiteenzetten. Nadia Jansen, CEO en eigenaar Jansen Group, zal de impact van de Einsteintelescoop voor haar bedrijf én voor de Limburgse ondernemers kort uiteenzetten. Jansen Group bouwt immers de cleanroom bouwt waar het schaalmodel van de telescoop zal getest worden.

 

Een ideale Eenhoorn dus voor investeerders, bedrijven die belangstelling hebben om aan het Einsteintelescoopproject deel te nemen maar ook interessant voor mensen uit de non-profit, horeca, toerisme enz. om inspiratie op te doen en contacten te leggen met andere geïnteresseerden. Mis deze uitgelezen kans dus niet om te netwerken op topniveau, bij te praten en van een gezellig Limburgs samenzijn te genieten.

De 39ste Eenhoorn-editie vindt zoals vanouds plaats in Kasteel Tivoli - Antwerpsesteenweg 92 - 2800 Mechelen. Traditiegetrouw starten we om 12:00 u stipt. Opgelet: de parking vlakbij het kasteel is niet altijd toegankelijk. Er is een gloednieuwe parking wat verderop. Aan de eerstvolgende rode lichten links afslaan de Eikestraat in. Vlak na de Carrefour Market in de Eikestraat linksaf is een ruime parking.

Uitdrukkelijk verzoek om onderaan deze uitnodiging uw aan- of afwezigheid aan te duiden. Zo ontvangt een geen remindermails of telefoons van ons meer. Tijdswinst voor u en voor ons. Lees ook aandachtig de rubriek "BELANGRIJK" onderaan deze uitnodiging.

Lees ook aandachtig de prijsaanpassing! Jarenlang bleef de democratische deelnameprijs ongewijzigd. Omwille van gestegen cateringkosten, inflatie-aanpassingen enz. wordt de deelnamepriijs op 90 euro all-in vastgelegd. Daarmee financieren we niet enkel de catering- maar ook de IT-kosten, de attenties voor de sprekers...  

Mocht u dat wensen, dan kan u een genodigde meebrengen tegen dezelfde deelnameprijs van 90 euro all-in. En dan liefst iemand die in aanmerking kan komen om als Eenhoorn-lid toe te treden.

Wij kijken met oprechte belangstelling uit naar uw talrijke opkomst voor deze 39ste editie. Vergeet alvast uw goed humeur en uw naamkaartjes niet! Wij zorgen voor Limburgse vlaai en Hasseltse koffie.

Kijk ook eens op en sluit u aan bij onze populaire LinkedIn-groep “Eenhoorn” om op de hoogte te blijven van Eenhoorn-nieuws en nieuws van de groepsleden.

Deel dit event

bottom of page